67 reacties op ‘West Flemish Coast

  • petergreyphotography

   Dank je wel Bea! Het klopt, zo los van elkaar krijgen de dingen een eigen charme. Ik ben een liefhebber van de Vlaamse kust hoor, ook met die drukte en de, vergeef het me, soms hemeltergende lelijkheid. Maar dat vind ik dan toch weer mooi. Trouwens, een dorp als de Haan is écht aantrekkelijk.

   Geliked door 1 persoon

   • Matroos Beek

    De Haan heeft veel oude glorie. Is inderdaad wel de mooiste badplaats. Jammer van de over-bebouwde kust met inderdaad ook heel veel lelijkheid.
    Wij waren vandaag in Groningen. Vandaag het museum en het station bezocht. Wat een juweeltjes!

    Like

    • petergreyphotography

     Wat leuk! Ik vind ze ook prachtig, allebei, hoewel veel Groningers het museum maar zo zo vinden. Het is zo’n fleurig gebouw! Trouwens, ik ontmoette vanmiddag een groep landgenoten van je in een Gronings café. Onder leiding van Luc Dewaele die fotografiecursussen leidt. Heel plezierige ontmoeting! Veel pret nog in het noorden Bea en doe de hartelijke groeten aan de Kapitein.

     Like

     • Matroos Beek

      Luc Dewaele, zijn blog ken ik! Ach zo, wat leuk Peter. Wij waren bij de ‘drie zusters.’ Prachtig café en heerlijke appeltaart.
      Maar wat een gedoe aan cinema Pathé. We dachten dat men ‘flikken Groningen’ aan het opnemen was… Nu lezen we dat het dus geen fictie was.
      Vele groeten terug van de kapitein!

      Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel! Het was mooi weer dus je had meer mensen verwacht, maar de dagen ervoor waren regenachtig en koud. Ik denk dat de kustbewoners nog even moesten accommoderen. (En, toegegeven, het heeft nog heel wat voeten in aarde gehad om de mensen die er waren aan de kant te dirigeren 🙂 )

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Willy! Het was niet zo druk, hoewel het toch echt zomer was. Misschien dat de koelere dagen eraan voorafgaand een rol speelden. Dat plein in Blankenberge is wel bijzonder. Het hoort erbij en toch eigenlijk ook niet. Je steekt het over – dat is de functie. Ik vind dat mooi, het verwachtingsvolle van mensen die arriveren, de reeds inzettende nostalgie van de vertrekkenden. (Maar dat kan ook projectie zijn 🙂 )

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Liesbeth! Dat kapelletje is wel een wonderlijk dingetje zo achter die pilaartjes aan de weg. Aan het eind van de oprijlaan staan vier nieuw gebouwde appartementengebouwen, zeker mooi gedaan, neergezet in een soort carré zoals, denk ik, de oorspronkelijke boerderij er ook heeft uitgezien. Strand blijft heerlijk om te fotograferen (en om op te lopen!)

   Like

  • petergreyphotography

   Thank you Hedy! -20? Eeew! We had a fairly soft and rather wet fall untill now. It will be a bit colder coming week. But still no frost in sight, or maybe a little bit during the night. (Sings: that’s alright, that’s alright. a bit of frost in the night….) I hope you don’t freeze! Stay warm Hedy!

   Like

 1. juergen61

  Hello Peter,
  great shots….and the baby stole your heart 🙂 Like mine but we know he/she will grown and than…(have such nice baby here..now known as may 13year old known everything better son 🙂
  Best regards, Jürgen

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Ik weet het Luc. Ik geniet iedere keer weer van je kustfoto’s. (Echt!) Ik was de afgelopen dagen op het ongerepte strand van een onzer Waddeneilanden en dat is… heel iets anders. 🙂 Maar toch, de Vlaamse kust neemt een warme plek in in mijn hart, ondanks of misschien juist dankzij de betonboeren. Ik heb nog wat plaatjes van Oostende in het verschiet…

   Like

   • luc dewaele

    Hoe je omgaat met onze Vlaamse gebrekkigheid is bewonderenswaardig – ik kom in de leerschool. Voorlopig vind ik hier wel een goede leermeester in de figuur van vlaamse bouwmeester Leo van Broeck.
    Weet overigens dat jullie altijd welkom zijn in Veurne, niet ver van de Kust, vanaf het vierde kwartaal 2020. Tenminste als de klimaatverandering het wat laat afweten de komende maanden.
    De Waddeneilanden: allen daarheen. Misschien komen wij nog eens collectief in de lente….

    Geliked door 1 persoon

    • petergreyphotography

     Ik heb Leo van Broeck gegoogled. Interessante man! Na het lezen van een interview met hem in Humo begrijp ik geloof ik wel iets van de controverse rond de persoon, en als ik Vlaming was en me in de discussie zou wagen, zou ik wellicht wel een kanttekeningetje of twee willen plaatsen. Maar ik begrijp zijn punt en als het gaat om milieu en voorzieningen en dergelijke heeft hij gewoon gelijk. Maar graag Luc, als we in de buurt van Veurne zijn nemen we zeker contact met je op!

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s