50 reacties op ‘Friesland

 1. omabaard

  Sfeervolle foto’s, passend bij deze tijd van het jaar. Zwart-wit zorgt voor een verstilde stemming. Die foto van bovenop de trap met in de diepte de huizen vind ik subliem.
  Dank je om ons te laten meegenieten van jouw werk.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Veel dank Omabaard! Het is de tijd van het jaar voor zwart-wit, en ook Friesland, hoewel prachtig groen, vraagt erom. De huizen beneden de dijk behoren tot het dorpje Moddergat, dat samen met Paesens de noordelijk Friese kust uitluidt tot aan het Lauwersmeer, oostelijk waarvan zich een vergelijkbare kust zich uitstrekt, en daar heet het Groningen. Ik vond het er wonderlijk mooi, zo leeg, zo ver van alles, en toch op nog geen uur rijden van de stad waar ik woon. Het doet me veel genoegen wat van mijn fotootjes op deze website te kunnen laten zien en ik ben buitengewoon blij deel uit te maken van een, hoe virtueel ook, interessante, aardige en lieve gemeenschap.

   Geliked door 1 persoon

 2. friedab2015

  Zwart-wit-foto’s … Ik hoop wel, dat je een reuze leuke dag had en lekker bent uitgewaaid in de polder en verheug me … , en kijk enorm uit naar je gekleurde opnames …
  Kijk, we zijn zo ver, dat we in één klikje de aller-mooiste-gekleurde opnames kunnen maken …
  Oké! Ben gewoon te stom voor zwart-wit-foto’s, al zou ik ze willen maken, zou niet weten hoe … , dus … * http://www.friedabblog.wordpress.com * Amsterdam, 15 november 2020 *

  Geliked door 1 persoon

 3. Bertie

  Friesland, de foto’s ademen ruimte en rijkdom. Het zwart-wit beeld geeft weer wat ik steevast denk bij de noordelijke provincies: koel, zelfs op tropische dagen.
  Wat zit er in die grote baal op een van de rechtse foto’s?

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Bertie! Ruimte! Dat klopt, dat is er genoeg in het noorden. Het is nu de tijd van de demping, van kleuren die niet echt kleuren willen worden. Koelheid. (Maar pas op, zomerzon in het noorden, verzengend! Het groen wordt er extra groen van en het graan is aangeraakt door Midas himself.) Die baai is de aanloop naar het IJsselmeer vanaf Makkum, een verrassend aardig, vond ik, dorp dat zomaar een Zuiderzeestadje had kunnen zijn.

   Like

 4. friedab2015

  Dat kerkje op dat terpje vind ik het mooist en Friesland is wel cool en lekker zen, maar bij mij trekt het in me blaas en wor goed ziek van Friesland. Maar goed, als ik de ijskast open doe, moet ik al niezen en dan ben ik bang dat ik het virus al te pakken heb …
  Zal toch blij zijn als die pan-de-mie klaar is; iedereen is het zat en dan leggen de jonge mensen het naast zich neer en dan zitten we weer in de derde golf. Kortom: Het komt nooit meer goed. Elfriede, 15 november 2020 * Ja, en Mieppie is ook dood. *
  Ik maak weer een leuke “Foto van de week’, met Tijger-Mieppie en iedereen kan de pot op. Ik had nog ergens een foto van haar op de aanrecht tussen de groenten … Die bedoelt ik!

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Suske! Ze hebben weet-ik-hoeveel van die kerkjes in Friesland en allemaal hebben ze een kerkhof, een hof bij de kerk en niet zomaar een begraafplaats. Ik ga nog een serie foto’s van die kerkjes mét kerkhof plaatsen. Op veel van die grafstenen staat niet waar iemand geboren of gestorven is. Dat hoeft ook niet als je gebleven bent.

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Willy! Dat kerkje staat op de terp van Hegebeintum, de hoogste van Friesland. Ondanks Corona mochten we even binnenkijken (men moest de koperen kandelaars poetsen) en er hangen nog zeldzame doopborden van de adellijke familie die in die contreien de dienst uitmaakte. De moeite van een bezoek waard als het weer kan!

   Like

 5. elsjeveth

  Het is je gelukt een Keltische sfeer in je foto’s te creëren door het zwart wit maken. Het prikkelt de fantasie. Ik krijg goesting een Cloosterbitter te bestellen en een spookverhaal te schrijven.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s