43 reacties op โ€˜Around Lake Paterswolde (winter)โ€™

 1. Bertie

  Mooi zeg, je zou er zin in krijgen.
  Die bevroren rietstoppels(?) springen eruit, van ver zou je denken schapen te zien, op een kluitje. Van de kou.
  Het is heel apart de winter te zien in juli. ๐Ÿค”

  Geliked door 2 people

  • petergreyphotography

   Dank je wel! Zo zomers als de afgelopen jaren is het tot nu toe niet. We zijn eraan gewend geraakt, subtropische temperaturen. Maar koud is het nu ook niet en als het niet regent vind ik deze zomer eigenlijk best aangenaam. De winterfoto’s zijn niet bedoeld als mene tekel, dat wil ik er maar mee zeggen. ๐Ÿ™‚ De riet- en paraplufoto vind ik ook mooi. Hoewel het meer(tje) tegen de stad aanligt kan het er stil zijn en verlaten.

   Like

  • petergreyphotography

   Dank je wel Bea! Het Paterswoldse meer is maar klein, maar ik kom er vaak omdat een van mijn vaste wandelrondjes erlangs gaat. Dan pik je alle jaargetijden mee en de stille en ook de levendige periodes. Het is net als het strand – je kunt er eindeloos fotograferen (en zoals jij bovendien doet: over schrijven) en met een beetje geluk levert dat zo nu en dan een bezienswaardig beeld op.

   Geliked door 1 persoon

 2. Jan K. alias Afanja

  Fijne serie weer, Peter, al had ik zelf gewacht met publiceren tot een echt warme dag. ๐Ÿ˜‰
  De foto’s 4, 5 en 6 zijn mijn favorieten, ik houd van dat soort winterse structuren en vlakken. Maar de meest interessante foto vind ik nr. 9 met die intrigerende vormen op de voorgrond.

  Geliked door 2 people

  • petergreyphotography

   Dank je wel Jan! Ik wilde wachten op een echt warme dag, maar ik wist niet of die er nog zou komen dit jaar. ๐Ÿ™‚ (Wel! Vandaag! Schitterend weer!) Ik vind die vlakken en structuren ook mooi. IJs is raar spul, in een bepaald licht is het er en is het er niet. Die vormen op foto 9 zijn in een smal strookje water tussen de brug waarop ik stond en het plankier waar die man op loopt. Net daar, waar het water net niet helemaal stil staat, zijn die vormen ontstaan.

   Geliked door 1 persoon

 3. elsjeveth

  Met de parasol uitgeklapt, de laptop op de tuintafel en de tuin in volle bloei wel heel apart om dan je mooie winterse foto collage te bekijken.
  Foto van man met hond is mijn favoriet, je kunt er zo een verhaal bij bedenken.

  Geliked door 2 people

  • petergreyphotography

   Dank je wel Elsje! Ha! Vandaag is het schitterend weer, hier ook. Maar ik dacht: in tijden van het huidige onzekere weer zal een beetje winter niet opvallen. ๐Ÿ™‚ Ik vind die man met hond ook leuk. En je hebt gelijk, de verhalen liggen bij dat beeld voor het oprapen. ๐Ÿ™‚

   Geliked door 1 persoon

 4. saturnein

  Is het eindelijk zomer, kom jij af met een serie winterfoto’s! Brrrr ๐Ÿ™‚
  Maar alle gekheid op een stokje, het is een mooie en stemmige reeks. Ik vind de tweede met de paarden het mooist. Tijdloos. Knap.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s