68 reacties op β€˜Home (End of the year sentiment)’

 1. omabaard

  Het nu en toen. De prachtige omgeving, schitterend in beeld gebracht en nostalgische foto’s van hoe het ooit was. Die ‘voiture’ is zo heerlijk retro.
  Dat is waar je home was en misschien nog is?

  Like

 2. Matroos Beek

  Wat een prachtige foto’s van jou als babyjongetje. Een schat om te hebben en hier heel mooi afgebeeld afgewisseld met de desolate landschappen. Daar heb je echt een heel mooie serie van gemaakt. Een lust voor het oog! En oooh jouw kinderwagentje! Bij de foto’s viel ik van de ene verbazing in de andere!

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Bea! Als ik in mijn geboortedorp ben kan ik zo de plaatsen aanwijzen waar die foto’s gemaakt zijn. Ik was het eerste kind en mijn vader wilde alles vastleggen. (Mijn broertjes komen er wat dat betreft bekaaid af! πŸ™‚ ) Die kinderwagen heeft al het kroost vervoerd. Hij was zwaar (van hout geloof ik) en onhandelbaar, maar hij doorstond noordwesterstormen en slagregens.

   Geliked door 1 persoon

 3. elsjeveth

  Bijzonder Peter. Zijn de zwart-wit foto s met jou als babietje gemaakt op de plaatsen waar je nieuwe versies gemaakt hebt? Bijvoorbeeld 1 en 1a?
  Ik ben gevallen voor de foto met je moeder en de kinderwagen. Geweldig…
  Maar wat onpraktisch he? Je moeder moest zowat de wagen induiken.
  Hoe dan ook prachtige sentimentele beelden zo aan het einde van het jaar.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Elsje! De foto’s zijn niet per se van de dezelfde plek. Toch – op foto 1a zie op de achtergrond links een molen. Op precies die plaats stond de woonwagen van foto 1, waar ik geboren ben. De molen die er nu staat heeft een oudere molen vervangen, en de locatie is een poos onbebouwd geweest. Mijn ouders woonden de eerste jaren op het eiland in die wagen. Later kwamen er stenen huizen vrij. Ik denk dat mijn moeder graag zo’n mooie, lichte, handzame buggy van tegenwoordig zou hebben gehad! πŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

 4. Jan K. alias Afanja

  Een prachtige serie, Peter. Vooral de foto’s van die kinderwagen en dat mannetje in het zand zijn heerlijk nostalgische prent. Zelf heb ik mijn eerste ritjes in een iets moderner type gemaakt, met iets grotere wielen. πŸ™‚
  Ik kan me voorstellen dat je een zekere weemoed heb je naar de omgeving uit je jongste jaren. Hoe lang heb je daar gewoond?

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel, Jan! Ja, die wielen! Dat was het probleem van die wagens, veel te kleine wielen en je kon ook niet sturen. En in een beetje zand liep-ie meteen vast. πŸ™‚ Ik heb daar een kleine zes jaar gewoond, genoeg voor een levenslange inprenting. (Geur, licht, geluiden, een gevoel van eindeloosheid, het licht van de vuurtoren.) Dat verlies je nooit meer.

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel, Liesbeth! Voor die oude foto’s moet ik mijn vader en moeder danken. Ik probeer er nog steeds achter te komen wat voor camera ervoor gebruikt is. Een of ander boxje? De afdrukjes zijn 10 cm bij 7 cm en hebben zo’n kartelrandje. Heb jij een idee? ik ben van plan nog eens een eilandpostje samen te stellen met foto’s zoals die van die vuilnisbakken, gewone, dagelijkse dingen en plekken.

   Like

  • petergreyphotography

   It indeed is my father in the first photo. And yes, it is a moblie home. When my parents came to live on the island in the mid fiftees, my father was supervisor in a land reparcelling project, there was not a ‘real’ house available. (There was large post-war shortage of houses in my country). So they lived the first years in this mobile home. I was born there and so was my younger brother. Afterwards we moved into a stone house(s). I don’t remember living in the mobile home, but in the patch of land it stood stands now the windmill (just to be seen in the second picture) and every time i walk past I think to myself: there I saw the light of life. πŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s