54 reacties op ‘Boat

  • petergreyphotography

   Thank you Brian! Never leave the house without an umbrella 🙂 It was a serious downpoor in Leiden. The Drakkars, yes, I was surprised to find them in the canals of my city. I don’t think Groningen was ever raided by Vikings, but maybe some of them settled here. I’m good, still healthy and the pandemic is starting to fade, at least the biggest risks. So life is opening up a bit. I hope you are OK too?

   Geliked door 1 persoon

 1. omabaard

  Boten geven altijd een vakantiegevoel. Eén van de redenen waarom wij graag fietsen in Nederland. Boten in alle maten, kleuren en gewichten. In de zon en in de regen, die foto met de paraplu’s is ‘schitterend’.
  Hier droom ik graag bij weg….
  Op de achtergrond van de voorlaatste foto staat een gebouw met een heel speciale uitstraling?

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel! Eens woonde ik in Appelscha, in zuidoost Friesland. Het is een veendorp langs de Opsterlandse Compagnonsvaart, eind 1800/begin 1900 gegraven tijdens de vervening van het gebied. Nu is het kanaal onderdeel van de zogenaamde Turfroute, voor pleziervaart. ’s Zomers lag (en ligt geloof ik) de vaart altijd vol plezierjachtjes. Inderdaad, vakantiegevoel! Het gebouw op de voorlaatste foto is het Groninger Museum, nu alweer ruim 25 jaar oud, een omstreden gebouw toen en bij nogal wat Groningers nog steeds. Het bestaat uit een aantal paviljoens die door verschillende architecten zijn getekend en het is in de ogen van de een fraai eclectisch gebouw en in de ogen van de ander een armzalige, kermisachtige wanboel. Ikzelf ben fan. ‘Mooi’ is misschien niet, maar wel vrolijk, speels en uitnodigend. Het straalt uit: Kom binnen mensen, kunst is leuk! Het staat in de Zwaaikom van het Verbindingskanaal, je zou bijna zeggen, het ligt daar, als een schip. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Bea! Boten in Groningen, maar ook in Leiden, Amsterdam, Scheveningen en de Reeuwijkse plassen. Langs het kanaal met de herfstkleuren gaat een mijner vaste wandelrondjes. Het water is een stuk van de oude loop van het riviertje de Drentse Aa, in de stad nog herkenbaar aan de Hoge en Lage der A, die gracht met zijn mooie pakhuizen en koopmanshuizen. Misschien herinner je je die van jullie bezoek aan Groningen. Een eindje terug in Drenthe is het een smalle beek, maar wel heel schilderachtig!

   Geliked door 1 persoon

   • Matroos Beek

    Ik herinner mij niet alles, het weekend werd dan ook overschaduwd door de dubbele moord in de bios. Een reden om nog eens terug naar Groningen te gaan. Dat mooie kaneel en het riviertje spreken me zeer aan. En natuurlijk ook dat beekje. Als het maar waterloopjes zijn!

    Geliked door 1 persoon

 2. Jan K. alias Afanja

  Lastige titel hoor … ik dacht even, dat het om een Friestalig logje ging. 😉
  Wel een mooie serie van zowel boten als de zomer in al zijn facetten. Zo te zien ben je er zo ongeveer stad van land voor afgereisd.
  Met stip de mooiste foto vind ik nr. 6 met dat prachtige licht. Nummer 11 is voor mij een goede tweede.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Tige tank, Jan. Friestalig! Ja, dat had heel goed gekund, realiseer ik me nu. Boat is zo’n woord waaraan je kunt horen of iemand een Fries is. Een vriend van me, een Noord-Hollander die al heel lang in Friesland woont, spreekt (veel) beter Fries dan ik, maar aan zijn dictie blijf je horen dat-ie fan bûten komt. Dit terzijde. En ja, het licht op foto 6 is echt heel mooi en de opvarenden in de grachten van Leiden lieten zich de bui niet op de kop zitten. 🙂

   Like

 3. natuurfreak3

  Dat vind ik zo fijn aan Nederland:overal water en dus ook boten. Die drakenboten ken ik,heb er al veel wedstrijden van gezien in de tijd dat ik nog kano vaarde, maar door rugproblemen ben ik daar mee moeten stoppen van de dokter. Wat een mooie collectie boten.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Marylou! Ik had die drakenboten niet eerder gezien en later ook niet meer. Ze waren leuk, met die trommelslager die het ritme aangaf. Dus je hebt gekanood? Dat heeft me altijd leuk geleken, maar op de een of andere manier ben ik er nooit aan begonnen. Jammer dat je het hebt moeten opgeven, varen op de Nete, dat moet aardig geweest zijn!

   Like

 4. rothpoetry

  Interesting shots, especially the one with the umbrellas and the Lover’s Canal boats. We took a ride on the Lover’s Canal boat when we passed through Amsterdam in 2019 on a Rhine River Cruise! It was most interesting.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s