55 reacties op ā€˜Life in a northen town (2)ā€™

    • petergreyphotography

      Thank you Fraggle! The boxer was accompanied by a bloke who asked me to photograph this wannabe Mohammed Ali. ‘He’s going te be famous! I’m his manager. We need publicity!’ The picture was taken some years ago and I’m afraid I’ve never heard anything about them anymore. šŸ™‚

      Geliked door 2 people

  1. MelodyK

    Nou moe had je een beroemdheid voor de lens? Een voetballer met bokshandschoenen aan die onderkoffer was? Of was het zijn dubbelganger…
    Hoe dan ook…schitterende serie, in de toon van de tijd, zeker met die onderkoffer voetballer een perfecte combi (ben ook niet anders van jou gewend maar dat terzijde)

    Geliked door 1 persoon

  2. omabaard

    Heel kunst-rijke zwart-wit foto’s. Poseer jij soms met je foto’s? Ik vind ze dit meer dan waard. Je contrasten zijn sterk en heel mooi. De eerste drie daarenboven ook heel origineel. Maar mijn favoriet is het tafereeltje bij het water.

    Geliked door 1 persoon

    • petergreyphotography

      Dank je wel, Willy! Die man op de 5e foto zat in onze hoofdwinkelstraat, de Herestraat (ook bekend van de Nederlandse versie van Monopoly, op dezelfde plek als Grand Place te Mons šŸ™‚ ) Helaas heb ik hem daarna niet opnieuw gezien.

      Like

    • petergreyphotography

      Groningen ligt excentrisch en is eigenlijk de enige echt grotere stad boven de IJssel. Daarom concentreert zich nogal wat op het gebied van cultuur, onderwijs (o.a. een universiteit) winkels, horeca en andere voorzieningen in de stad. Dat maakt het levendiger dan veel andere provinciesteden. Tijdens corona was het best wel een dooie boel, maar nu komt het leven weer volop op gang. Die straatartiest heb ik nadien echter niet meer gezien. Dank je wel, Marylou!

      Like

  3. petergreyphotography

    Dank je wel Bertie! Ik denk vooruit. Ik dacht: misschien moet Bertie straks een zonnebril op, nu is het het goeie moment voor scherpe contrasten šŸ™‚ Die duif is leuk hĆØ, en de wandelaar vind ik zelf ook gaaf. Ik kom heel vaak langs dat gebouw als ik vanuit de binnenstad terug wandel naar mijn buurt, maar zulk licht heb je niet zo vaak.

    Geliked door 1 persoon

    • petergreyphotography

      Dank je wel, Liesbeth! Ik zie nu pas zelf het gat in het shirt van de straattekenaar. Fotograferen is kijken, en zo blijkt ook daarna blijven kijken. Zoals naar de orgelman die een beetje verrast opkijkt (ik ga hem nog eens vragen of ik een uurtje met hem mee mag lopen met mijn camera) en naar de bokser die op aandringen van zijn kompaan de ‘manager’ in de houding ging staan. Lieve jongens. Ik hoop dat de carriĆØre van de grond is gekomen.

      Like

    • petergreyphotography

      Dank je wel! Ik ben het met je eens dat sommige foto’s het in kleur net zo goed of misschien beter zouden doen. Mijn ‘systeem’ is om en om een serie in kleur en in zwart-wit. Een volgend serietje uit de stad zou heel goed in kleur kunnen zijn. šŸ™‚

      Like

  4. Ronald Puma

    Mooi serie. Ken je filmregisseur Michelangelo Antonioni (1912-2007), een meester van zwart/wit, de eerste foto van vrouw op fiets doet mij aan hem denken. Hij filmde in zijn tijd al modern. Voor sommigen wat te zware thematiek. Later filmde hij in kleur. De bokser komt ook goed over.

    Like

    • petergreyphotography

      De naam Antonioni ken ik wel, zijn werk niet echt. Ik lees dat het hem vooral ging om beeld en minder om het verhaal. In die zin lijkt hij misschien op een fotograaf. Ik zal een kijken of ik (een stukje) van zijn films op Youtube kan vinden. Die bokser was een lieve jongen die met zijn handschoenen door de stad banjerde. Een van de mooie elementen in jouw stads-series vind ik je portretten van voorbijgangers. Deze jongen vroeg zelf om een portret. šŸ™‚

      Geliked door 1 persoon

  5. Mabel Kwong

    This is wonderful BW street photography, Peter. All of them tell a story in their own right. I really like the boxer photo – he seems self-aware and a good sport for posing for your camera. Following up on your comment about the boxer in the comments section, maybe some place he is famous, or at made an impact on somewhere.

    I also really like the last photo of the two people buying food from the food stall, and from your vantage point you make it look like a rather quiet night. It sort of looks like a picture of light at the end of the tunnel – and in this case it feels like loving and nourishing each other’s souls is the way to go.

    Geliked door 1 persoon

    • petergreyphotography

      Thank you so much Mabel! You are right, Mabel, maybe the boxer indeed is famous somewhere. I woud be happy if he is. I’m also happy that you like the last picture. It’s one of my personal favorites. It’s made at the end of market day, in winter when the night falls early. The stall they are at is selling herbs and spices. I imagine they will go home and together cook a good meal for the both of them.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie