71 reacties op ‘Terschelling in colour (March)

  • petergreyphotography

   Dank je wel Bea! Het was prachtig blauw weer maar wel koud met een flinke oostenwind. In maart is het toeristenseizoen net wel of eigenlijk nog net niet begonnen. Je zult dat herkennen van jouw woongebied. Zo’n grenstijd. Ik vind dat mooi, in het voorjaar een soort verwachtingsvolheid, in het najaar, alweer zo’n grensmoment, de vermoeidheid, de laatste loodjes, iets van afscheid. Op Terschelling was men er nu bijna klaar voor. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Bertie! Ik héb nog even aangeklopt bij de snackwagen om te vragen of de frituurketel al aan stond, maar behalve wat gestommel en een gesmoorde vloek hoorde ik niets. Hoewel… even later toch! Er kwam een hoofd om de hoek van de deur en dat hoofd zei: ‘Sorry mijnheer, ik ben de kroketten vergeten mee te nemen. Stom, stom, stom. Kom morgen alsjeblieft terug.’ Maar de volgende dag was ik alweer weg. Toch, ik weet zeker dat als je nu komt ze kroketten hebben en friet. 🙂

   Geliked door 1 persoon

    • petergreyphotography

     Eens naar de Wadden, dat ik zou ik je zeer van harte aanraden. Terschelling vind ik het mooiste eiland, met mijn geboorte-eiland Ameland héb ik het meest, maar ook Vlieland, Schiermonnikoog en Texel zijn prachtig. Niet alleen de eilanden zelf, zeker ook de vaartocht ernaar toe, het licht, de geuren, de sfeer. En ’s avonds als de dagtoeristen weer naar huis zijn de stilte, het vuurtorenlicht dat door de nacht zwenkt en als de wind goed staat het verre geruis van de branding. (Dit bericht is NIET gesponsord door VVV de Wadden. 🙂 )

     Geliked door 1 persoon

 1. Jan K. alias Afanja

  Mooi, Peter. Een serie met zoveel rust en verstilde landschappen heb ik zelf nog niet gemaakt op Skylge. Alhoewel … als ik wat van een paar jaar bijeen sprokkel, kom ik misschien nog een eind. Hoe dan ook, ik heb weer genoten van ’t virtuele bezoekje aan dit mooie eiland.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Veel dank Jan. Het was in maart nog rustig op het eiland. Veel zon maar ook een harde koude wind. Als je ziet wat er van de boot komt snap je bijna niet dat zo’n menigte zich in een oogwenk op kan lossen. Die ervaring heb jij ongetwijfeld ook. En dan zo redelijk vroeg in het voorjaar kom je nog weinig mensen tegen tijdens de fiets- en wandeltochten. Ik hou wel van wat reuring en wat volk, maar die rust en die landschappen zijn en blijven helemaal van zichzelf.

   Geliked door 1 persoon

   • Jan K. alias Afanja

    Die ervaring van ‘de verdwijnende passagiers’ heb ik zelfs in de week voorafgaand aan ‘Oerol’ wel gehad. En dat is op alle eilanden gelijk. En dat is wat mij betreft ook meteen de charme, je kunt altijd naar believen zoeken naar rust of reuring.

    Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Thanks a lot Jane! I like signs of human existence in landscapes, a kind of order that underlines the wildness of nature. I’m not totally sure what the cilinder is, but I my guess is that it’s a buoy. The Wadden sea is very shallow (it falls dry at ebb tide) so buoys are needed to mark the fairway. This particular one perhaps is to old and small and now used as ornament. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Liesbeth! Dit soort plekken buiten het seizoen zijn geweldig, dat vind ik ook. In de lente alles nog in afwachting, de boel fris in de verf, we kunnen van start, of, in het najaar, een soort vermoeidheid, gerafelde vlaggen, de eerste strandtenten worden afgebroken. Mooi is dat!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s