68 reacties op β€˜Back to the Belgian coast (addiction)’

  • petergreyphotography

   Thank you! I did not try the fish. But those stalls are a feast for the eyes! About the contruction – the Belgian coast already is about completely filled with appartment buildings, unlike the Dutch coast. The old and stylish villa’s from the turn of the 20th century are almost all gone, although some keep clinging on, sweet and vulnarable between the concrete newcomers. Nevertheless, I love the vibe of our southern neigbours coast and I keep coming back.

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel! Op de een of andere manier slaag ik er niet in de Belgische kust lelijk te vinden, hoewel die betonnen muur aan de Zeedijk dat natuurlijk wel is. Toch hou ik er van. Het is een soort decor waartegen zich van alles afspeelt. Maar het mooie is ook dat ondanks de menselijke bemoeienis de zon gewoon onder gaat boven zee en dat de lucht dan zacht wordt, en de ogen ook. πŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

   • saturnein

    Heel mooi gezegd. En ik kan niet anders dan je gelijk geven. Elke gemeente heeft haar eigen karakter, haar eigen verhaal. En die maken de lelijkheid mooi. Net als de kracht van de natuur.
    Maar waar ik het Γ©cht het mooist vind, is in vele badsteden in Frankrijk. Langs de kant van het Kanaal en de Atlantische oceaan. Vaak vergane glorie, met een gans ander landschap dan hier… heerlijk.
    Maar daar gaat het hier niet over, natuurlijk. Hier gaat het erover dat jij toch wel het karakter en de essentie van de Belgische kust in je foto’s weet te vatten.

    Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Thank you Deborah! The Belgian (and Dutch) coast is sandy, for in the low lying parts the soil exists out of sand, clay and peat and are not rocky at all. The Belgians do have rocky hills though, the Ardennes, in the east and south. But not in the west, so yes, sandy beaches, sometimes really broad, ideal for sunbathing or, as I like to do, endless walks.

   Geliked door 1 persoon

 1. omabaard

  Ik probeer de badplaats te herkennen, het lukt me niet. Mooie oude huizen staan naast groots opgetrokken (lelijke) flatgebouwen. Maar het water, het zandstrand, de bootjes, de zon Γ©n de grijze wolken, de eenzame blauwe parasols, genietende mensen en lege stranden, de ondergaande zon ogen mooi op jouw lens.
  De kust zorgt altijd voor veel vakantieplezier. En met de voorbije zomer was het er altijd een gezellige drukte.

  Geliked door 1 persoon

 2. RV John

  You got a neat set of images here, with lots going on. I have been lucky so far and not been around birds that steal my food … there could be a fight! The last image was the one that got my attention the most. I like the thing you do with big spaces … Or small subjects. πŸ˜€

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Thank you John! I had to laugh about the image you fighting with birds because of stolen food. πŸ™‚ But seagulls actually are cheeky buggers! I like big spaces with small objects in it. Sea, desert, large empty lands, and also certain city scapes – it provides a sense of timelessness, beyond the hurry of the clock.

   Geliked door 1 persoon

 3. Jan K. alias Afanja

  Mooie beeldreportage van het zomerse leven aan de Belgisch kust. Vooral foto 12 en 13 vind ik mooie en grappige observaties. Mag je eindelijk in zee omdat de groene vlag wappert, is het bewolkt en dreig je weg te waaien zonder afdoende verankering. De laatste foto kan zo aan de wand, Peter.
  Overigens zou ik zelf niet snel kiezen voor die oerlelijke Belgische kust. Doe me dan de duinen en de schier eindeloos brede stranden op de Waddeneilanden maar. πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Tige dank Jan! Foto 12 is ouder, maar ja, zo gaat dat. Op drukke dagen zijn de strandwachten met (zeer) velen en hebben ze het druk. Ze zijn uitgerust met een soort hoorns en toeteren iedereen die te ver gaat terug. Ook vaart er voortdurend een rubberboot heen en weer voor de kust om in geval van nood in te grijpen. Ik zag hoe iemand met een zwemband in de vorm van een grote zwaan afdreef naar zee en door de rubberboot met zwaan en al teruggevaren werd. πŸ™‚ Maar als het waait en kouder is, en het strand leeg, dan hebben de strandwachten niets te doen. Meestal gaan ze dan bij elkaar staan buurten. Toch, de Belgische kust wordt goed bewaakt! Foto 13 vond ik ook grappig. Vier keer vierhonderd kilo steen om het tentje vast te sjorren. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn natuurlijk. πŸ™‚ En ja, ik ben een liefhebber van BelgiΓ« en van hun kust, hoe lelijk die in bepaalde opzichten ook kan zijn. Gelukkig kom ik ook tenminste een keer per jaar, en niet zelden vaker, op een onzer Waddeneilanden. Want die stranden en duinen zijn onovertroffen.

   Geliked door 1 persoon

 4. ms

  Wij bezoeken de kust niet in de zomer, dan is het veel te druk, maar verkiezen later (of zo je wil, vroeger) op het jaar als alles rustig is en weinigen er naartoe trekken.

  Ach, of ze nu lelijk is of niet, ze heeft karakter en straalt dat ook uit.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jane Lurie

  What an enjoyable and diverse series, Peter. The series tells an interesting story of what you saw. Love the curves you found in the boardwalk and the kids on go carts, minimalism in the pair in the sea, the colorful crowded beach and the hanging lutefisk. All come together beautifully in the set.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Thank you Jane! The curves indeed were not by accident put beside each other, and some colours match quite nicely too. I love coastal areas, wether they are occupated by humans or not. There always are colours and the light has a bright yet often hazy quality not found anywhere else.

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dabs! I didn’t know that. We call them Schar. I love flatfish. On the island I was born my dad used to go fishing and came home with a large bucket of flounder and dab. A quick easy peasy clean and a large frying pan – yummie! But like this, dried and salted I have never eaten them. Do you in Denmark have ‘stokvis’, dried cod? Of vourse you have. TΓΈrfisk! In Portugal called Bacalao. My mother used to soak them in milk to make them even cookable. πŸ™‚ I was not very fond of it.

   Like

 6. elsjeveth

  Foto 8 Peter. Dat roept bij mij geweldige herinneringen op. Gingen we met gans de familie naar de kust en mochten we kiezen, een franc voor een ritje in de trapkar of een ijsje (pieleke koud) was dat even keuze stress. Meestal kwam het erop neer dat we van papa een muntje voor het karretje kregen en van mama en ijsje. Verwende dames waren we πŸ™‚
  Verboden de meeuwen te voederen? Dat is wel een bijzondere, brutale donders als de meeuwen zijn pakken ze al vliegend je frites uit het bakje.
  Een geweldige fotografische rondgang aan de Belgische kust.
  Addicted πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 7. petergreyphotography

  Dank je wel Elsje! Ja die trapkarren, dat is echt iets van de Belgische kust. Je ziet, en begrijp ik: zag, ze overal. Ik denk dat het te maken heeft met de Zeedijk, die zo’n beetje de hele kust beslaat. Prachtige boulevard om op te trapkarren. Op Terschelling heb je bij de viskraam in de haven borden die waarschuwen voor haring-uit-je-hand-snaaiende-meeuwen. Een beetje Nederlander en Belg weet dat natuurlijk allang, maar misschien dat sommige Duitsers nog even moeten wennen. πŸ™‚ De Belgische (en ook de Nederlandse) kust heeft mijn eeuwige liefde.

  Like

 8. marylou

  Prachtige beelden van de kust schoonheid vinden is goed kijken.Bedankt voor die mooie beelden
  Hou ontzettend van Belgische kust maar bijna heel de zomer niet buiten gekunnen door gezondheidsproblemen en mocht ook geen auto rijden. Als alles nu goed blijft ga ik in de herfst naar zee en als het lukt nog een keertje naar de Ardennen.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Marylou! De kust is altijd geweldig. Heel vervelend dat je aan huis gekluisterd was. Hopelijk lukt het om naar de kust te gaan en naar je geliefde Ardennen. Het weer is nu niet zo mooi meer, maar er komen ongetwijfeld nog zonnige en niet (te) koude dagen aan. En herfst op het strand vind ik zelf niet erg. Wind door je haren, een lekker stuk lopen en als beloning een glas warme chocolademelk (met, in mijn geval, slagroom. πŸ™‚ )

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s