70 reacties op ‘Brittany (Colour)

 1. Jan K. alias Afanja

  Fijne serie weer, Peter. Het is net wat anders dan Ameland, maar de geur zal net zo zilt geweest zijn. Ik ga vooral voor de foto’s van het hondje achter het raam en de ‘zwevende’ boot in het haventje. Bij het zien van de boulangerie loopt het water me in de mond.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel, Jan! Bij dat hondje moest ik een keer extra kijken om te zien of het echt geen echte was. 🙂 Die boot staat zo mooi rechtop! Meestal liggen ze een beetje half op de zij. Die getijdeverschillen zijn zo extreem vergeleken met die bij ons! En ja, niet lekkerders dan vers gebakken – echt – stokbrood.

   Geliked door 1 persoon

 2. omabaard

  Die blauwe luikjes, poortje en luchten geven het desolate geheel een sfeervolle tint. De foto met de kleurrijke bootjes is vrolijk.
  De derde laatste foto vind ik schitterend, daar wil ik zo rond wandelen en genieten van de omgeving. Bretagne is een heel mooie, stille streek waar de geur en kleur van water overheersen. Je maakte weer een prachtige reeks.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel, Omabaard! Dat blauw, dat is de kleur van de luiken in die streek. Ik denk om wat fleurigheid te geven aan de strenge grijze en witte huizen, een heldere verwijzing naar de lucht en het water. Het heeft een tijdje geduurd voor ik het nut van die rijen kleurrijke bootjes begreep. Ze dienen om bij hoogtij naar de voor anker liggende boten in de haven te varen. Ze zijn heel licht en dus gemakkelijk te hanteren, zelfs voor één persoon. Ik ben het me je eens: Bretagne is stil en heel mooi.

   Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek

  Knappe serie Peter! Wat heb je de sfeer weer mooi weergegeven. Ik ben er helemaal. Met de blauwe luchten, de blauwe luikjes, kortom alles. De foto van het veld vol kolen is fenomenaal. Ik vroeg me af: ben je daarvoor op je buik gaan liggen om de foto te nemen?
  Bedankt om mij even mee te nemen op reis, of op zijn minst mij er te doen van dromen.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Bea! We hadden ook wel geluk met het weer! Bijna altijd zonnig en blauwe lucht, en ja, dat kleurt prachtig bij de luiken en de zee. Wat betreft die kolen: mijn fototoestel heeft zo’n schermpje dat je uit kunt klappen, dus ik hoef me alleen nog maar te bukken voor zo’n foto. En dat is maar goed ook, want bij dat bukken protesteert mijn arme ruggetje al meer dan genoeg! Maar ik vind het ook een fijne foto, vanwege het licht door de nerven van de bladeren, en ook omdat het laat zien dat in dat ruwe landschap niet de visserij en ook niet grote arealen graan ofzo maar tuinbouw een van de voornaamste middelen van bestaan is.

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Willy! De blauwe luiken vind ik echt een vondst. Het maakt alles lichter en vrolijker, zonder nu overdreven hupsakee te zijn. Mooi is dat het een eenheid in de streek brengt, net als de stijl en de kleuren (grijs en wit) van de huizen. Op een van de tochtjes door het land zag ik een huis dat roze geschilderd was. Dat moeten onafhankelijk geesten geweest zijn! 🙂

   Like

  • petergreyphotography

   Thank you Snow! I love the dog with the hat, although I needed to look twice to decide wether it was a real dog or not. It didn’t move, so yeah. 🙂 The cabbage picture I included in this series in order to underline Brittany indeed is about horticulture. One could think because of the rough terrain and low skies and descendants of celts they do hardboiled things like raiding cities, burning monasteries, looting and fighting the Romans – but no, they grow cabbage. Although of course, apart from fish and other seafood (oysters!), tourism is probably the biggest source of income nowadays. Oh! And selling crêpes of course! 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Marylou! Ik werd een beetje verliefd op die blauwe luiken, zo helder en optimistisch! Dat bootje – je staat versteld hoe snel de vloed daar opkomt. Ik zat op een kade met beneden me alleen modder met drooggevallen bootjes erin, en een half uurtje later drééf elk bootje. Hoe het kan dat het daar zo snel hoog water wordt in vergelijking met onze Belgische en Nederlandse kust weet ik niet.

   Geliked door 1 persoon

 4. petergreyphotography

  Dank je wel Liesbeth! Die eerste foto – die hond achter het raam viel me op. Snel een foto. Op de terugweg kwam ik opnieuw langs dat huis en ik dacht: eens kijken of ik er een beetje een aardige compositie van kan maken. En dat is wel gelukt, ook, en misschien vooral, door dat blauw overal, ook in de strik van de hond. Iedere fotograaf heeft zijn of haar eigen ‘kijk’, denk ik Ik ben altijd weer verrukt van de dingen die jij ziet en zo prachtig vastlegt.

  Like

 5. petergreyphotography

  Happy New Year Brian! Picture 7 was taken in the small harbour town Le Conquet, at the (very) west from Brest. It did take some time for me to realise that the rows of small (mostly) blue and red plastic boats are used to get to the ships that are anchored in the bay. During low tide they rest on the sea bottom of course. You see those small boats everywhere, like parked bycicles in the Netherlands. 🙂 I enjoyed Brittany a lot in it’s introvert remoteness.

  Like

 6. Jane Lurie

  Beautiful set, Peter. You have an eye for that wonderful blue -in the shutters, boats and of course, the sky and sea. Love the farm shot with the rows of what, broccoli? Looking forward to seeing what you and your lens finds in 2023! 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Thank you Jane! It’s realy hard to ignore the blue in that part of France. It makes everything sunny and crisp. I’m not entirely sure what crop that is, but I guess it’s some kind of cabbage. They make a living out of fishing and horticulture over there in Brittany. Their pink (!) onions even have an own Appelation Controlée! I’ll try my best to find some attractive shots in 2023. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s