39 reacties op ‘Verbeke Foundation in Kemzeke

    • petergreyphotography

      De kunstenaars en de tentoonstellingmaker(s) hebben prachtige beelden geschapen. Het was een boeiend samenspel van de tekenmachines die onverstoorbaar hun eigen gang gaan, en het natuurlijke verval van wat eens geleefd heeft, óók zelfstandig, omdat het nu eenmaal zo geprogrammeerd is. Het fotograferen van kunst heeft altijd iets parasitairs vrees ik. Het ís al gemaakt, het bestaat al. Wat je kunt doen is het op een aardige manier in beeld brengen. Daarom neem ik je compliment over de kadrering graag en met dankbaarheid in ontvangst.

      Like

  1. elsjeveth

    Subliem Peter. Kemzeke ligt vlakbij waar ik tot mijn 55e gewoond heb. Mijn kinderen wonen daar nog steeds in de buurt. Je mooie fotografische impressie dwingt 🙂 me nu eindelijk eens mijn voornemen waar te maken er een bezoek te brengen.

    Geliked door 1 persoon

    • petergreyphotography

      Dank je wel! Ik had van de Verbeke Foundation gehoord van een vriendin die er geweest is en op de terugweg van de kust naar huis zijn we er langs gereden. Het is zeer de moeite waard, ook vanwege de ligging in een bosachtig terrein waarin allerlei objecten staan. En niet te vergeten een grote tentoonstellingsruimte met collages, een kunstvorm waar ik niet zoveel van wist en die me blij verraste. Als je kinderen toch in de buurt wonen dan is een bezoek geen grote extra opgave. 🙂

      Like

    • petergreyphotography

      Thank you Hedy! The main exhibition hall was vast and spacy and the sunlight beamed in like it was meant to be 🙂 Wandering through the woody garden surrounding the halls I stumbled upon these horses, silently and motionless falling apart, gradually showing their inner structure of iron, mess and wood. It was beautiful and yet kind of eerie. Dark crumbling beings refusing to surrender, like once the Flying Dutchman, tied up to his steering wheel. Have a good next half of the week Hedy!

      Like

Plaats een reactie