49 reacties op β€˜LAMPPOSTS’

 1. Matroos Beek

  Heel mooi Peter. De ene lamp is de andere niet. Er is te weinig oog voor, maar jij hebt dat wel. Toevallig ben ik iemand die ook vaak let op de straatverlichting. Een mooie, sfeervolle straatverlichting die nog duurzaam is ook, heeft toch mijn voorkeur. Wij hebben hier lange tijd zonder straatverlichting gezeten (ze werd gewoon niet gerepareerd) en dan is het in de winter echt maar triest en super donker.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel Bea! Ik kan me goed voorstellen dat als er bij jullie geen straatverlichting is, het dan Γ©cht donker en triest is! Straatlampen zijn gaaf, of het licht is het. Als je ’s nachts door de polders rijdt en in de verte gloort het dorp of de stad, een oranje koepel – altijd mooi.

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel! Die toren op foto 1 hoort bij een voormalige textielfabriek, nu museum, in Enschede. (Nu we het, met Hanekop, toch over industrieel erfgoed hebben!) Hij staat in de wijk Roomburg, die een jaar of tien geleden min of meer van de aardbodem werd geveegd na een enorme explosie in een vuurwerkopslag. Nu is de wijk vernieuwd (en heel mooi geworden) en hebben ze deze fabriek laten staan. Enschede was lange tijd een textielstad, net als Tilburg bijvoorbeeld, maar nadat het goedkoper werd om in AziΓ« te produceren was het gedaan met die bedrijfstak. Gelukkig hebben ze een aantal van de fabrieken weten te behouden, o.a. ook als appartementengebouw.

   Geliked door 1 persoon

 2. Jan K. alias Afanja

  Dat is weer een thema waar ik zelf niet snel opgekomen zou zijn. Maar je hebt er een mooie collectie van weten te verzamelen, een breed scala aan lantaarnpalen ieder in hun eigen sfeer en biotoop. Knap werk, Peter.
  En ik weet dat het bijvangst is, maar wat heb je een fantastisch mooie bloemkoolwolken boven lampen rondom de Apenrots gefotografeerd. πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 3. natuurfreak3

  Ze dienen allemaal voor het zelfde doel :plekken verlichten maar ze hebben allemaal een ander profiel. ,De ene geeft warm licht de andere heeft een koude uitstraling. De ene is mooi verpakt en de andere lijkt een grijze muis maar zolang ze doen waarvoor ze dienen “licht geven” is de opdracht geslaagd

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dat is zo. Grappig dat die saaien palen van vroeger hier en daar toch ‘looks’ hebben gekregen. Zoals trouwens, nu ik eraan denk, veel meer straatmeubilair: banken, fietsenrekken, bloembakken, patronen in straatklinkers, etc. Straatlantaarns zijn zo vanzelfsprekend dat je ze eigenlijk niet ziet. Maar je kunt ze wel zichtbaar maken.

   Like

 4. petergreyphotography

  Thanks a lot Dwight! The heron kept a close eye to me when I was approaching him. When he eventually left the post he looked really annoyed, as herons always do πŸ™‚ The night scene is a market square in my city called The Fish market. When market day in winter is over it looks like this, it smells of.. well… fish and gulls are feasting on the remains. The red brick building is a now defunct water tower. It will be transformed into an appartment building. (How cool! I now realise! )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s