Celebration interlude: To the museum again (finally)

63 reacties op ‘Celebration interlude: To the museum again (finally)

  • petergreyphotography

   Dank je wel! Vorige week was ik in west Nederland en toen heb ik al een musea-voorproefje gehad. Zelfs weer een Museumkaart aangeschaft. Kennen jullie dat in België? Je koopt een kaart waarmee je een jaar lang (bijna) ieder museum in mag, meestal gratis en soms, in geval van een speciale expositie, met een toeslag. Dus jullie gaan later deze maand ook weer eens kijken? Fijn hoor!

   Like

   • ms

    We kunnen een museumpas kopen die geldig is voor een jaar. Maar ik moet nog eens bekijken welke musea we daarmee kunnen bezoeken.

    Deze maand ja. De laatste keer was net vóór corona: de fototentoonstelling van Stephan Vanfleteren.

    Geliked door 1 persoon

 1. omabaard

  Een heel speciale, beetje chaotische buitenkant. Maar deze levert prachtige beelden, met de gele en blauwe weerkaatsing in het water. En ook de foto met de felgele muur en felblauwe lucht. Zo mooi.
  Er binnen gaan lijkt een heel speciale ervaring, liggend een kunstwerk genieten, reuze schilderijen op de muur.
  Ik hou de locatie in mijn achterhoofd voor als we nog eens in de buurt komen.
  En ja, het MAG weer, dan pas beseffen we hoe heerlijk deze luxe is.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel! Het museum oogt wat chaotisch, zeker de oostkant met dat rare dak van verroest ijzer. Maar het is een en al kleur, ook binnen. Voor elke expositie worden de wanden in een passende kleur geverfd. De tentoonstelling vond ik verrassend interressant. Fotografie van een, ik denk van oorsprong Algerijnse, Fransman die zich JR noemt en die nadat hij in de metro een camera vond van een graffitiartiest een serieus fotograaf is geworden. Hij maakte portretten van willekeurige voorbijgangers die hij vroeg een gekke bek te trekken en die hij enorm uitvergroot op muren aanbracht, de foto’s bedoel ik. De muur waarover dat kind kijkt is de grens tussen Mexico en de VS. Het jongetje is Mexicaans. De kleurige objecten zijn onderdeel van een ‘Kinder Biënnale’, dé manier om museumbezoek voor kinderen leuk te maken. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. MelodyK

  Het kan weer, het mag weer…. en tot mijn spijt/schaamte/vul-maar-in … vind ik het leuk en doe ik het evengoed ‘nooit’
  Gelukkig ‘heb’ ik jou want jij gaat wel en maakt dan foto’s waardoor ik er toch van mag meegenieten … dank je wel!

  Geliked door 1 persoon

   • circadianreflections

    Everything is open here at last!! I’m not wearing a mask to most places, but will if the grocery store is crowded b/c that’s where I always pick up colds and germs. People will go to grocery store sick as well as the drug store so…

    It was good to see you via a selfie!! 😀

    Geliked door 1 persoon

 3. Jan K. alias Afanja

  Prachtig, Peter! Mooi om het museum weer eens van binnen te kunnen zijn. Het moet een lekker gevoel geweest zijn om er na twee jaar weer vrij rond te kunnen stappen. Prachtige expositie ook te zien. Bij het zien van dat kind en die militair werd onwillekeurig weer even teruggetrokken naar de huidige oorlogssituatie. Maar dat werd al snel weer vergoed met de kleurrijke en relaxte beelden die volgden.

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel, Jan! Het was heerlijk weer gewoon binnen te kunnen lopen, zonder gedoe. De foto van dat kind, een Mexicaans jongetje, staat of stond achter en boven de grensmuur tussen de VS en Mexico. Ze hebben de afbeelding uit de houten plaat waarop de foto geplakt is gezaagd. Het is een krachtig beeld. In een begeleidend filmpje komen de ouders en overige familieleden aan het woord. De grenzen zijn de wereld nog niet uit. Maar gelukkig is de verbeelding grenzeloos, zoals de andere expositie liet zien.

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Dank je wel, Bertie. De laatste foto is van de trap. In dit museum zijn de tentoonstellingszalen deels beneden de entree. Het is echt een mooie trap en het gebouw in zijn geheel is beslist apart. Ik ben erop gesteld, vooral denk ik omdat het zo vrolijk is, onplechtig, speels. Het past goed bij Groningen. Je zou eens kunnen komen kijken… 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. elsjeveth

  Gelukkig het kan en mag weer. Een aantal jaren geleden het museum gepasseerd maar geen tijd om te bezoeken. Gemiste kans…
  Wat niet is kan nog komen.
  Heb je een grapje ingebouwd in je fotoreeks, en speel je een (hoofd)rol in foto 9? Of slaat mijn fantasie weer eens op hol 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Hallo Klausbernd. The museum is in the city I live, Groningen, in the north of the Netherlands. Also over here the building is…. controversial, to say the least. 🙂 But I like it a lot, maybe not so much because of it’s inherent beauty, but because of its joy- and colourfulness. And it tends to have cool exibitions as well. Vielen dank und bleib gesund ihr alle!

   Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Thank you Rabirius! That is a wonderful compliment. I tried to incorporate the existing art into this series in a meaningful way, hoping to express the sheer joy of visiting the exibitions and honour the artists, as their work was a feast for the eyes.

   Like

 5. petergreyphotography

  Thanks Dwight! The museum really is an interesting building, not loved by everyone but I like it a lot. The exibition I found surprisingly nice. A young Parisien graffiti artist found a camera in the Metro and started taking pictures of his fellow grafitty mates. Later he made huge street portraits and hung them on the city walls of Paris, giving street photography a new meaning.

  Like

 6. Emigrant

  Ja, het Groninger museum. Daar heb ik ooit, misschien is het wel twintig jaar geleden, het kunstwerk De Hel gezien, van een Britse kunstenaar, maar ik herinner mij zijn naam momenteel niet. Het was een op schaal nagemaakt soort Auschwitz, met honderden kleine poppetjes. Het kunstwerk bestaat niet meer; het is in brand gevlogen. Weet jij misschien hoe die kunstenaar heette, heb je het werk indertijd misschien ook gezien?

  Geliked door 1 persoon

  • petergreyphotography

   Wellicht doel je op de tentoonstelling in 2001 ‘Hel en Hemel’ van Peter Greenaway. Ik lees dat het een nogal omstreden tentoonstelling was, maar dat-ie wel goed bezocht geweest is. Zelf heb ik hem denk ik niet gezien, want hoe ik ook in mijn geheugen graaf, er komt geen beeld bij me op.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s